Produktinformation

Art.nr:500 ml (BB.A50034
Art.nr:BB.A20034 (200 Liter)
Produktbeskrivning
BioBlue Ultra
Egenskaper
BioBlue Ultra
Användning
BioBlue Ultra
Om produkten BioBlue

Beskrivning av produkten: 
BioBlue Ultra SV är ett vattenbaserat alkaliskt rengöringsmedel, utvecklat speciellt för rengöring av vertikala och lutande ytor. Dess viskositet gör att rengöringsmedlet kan användas på ytor där normala rengöringsmedel helt enkelt skulle rinna bort. Produkten bilder en geléliknande film som fäster på ytan och därmed möjliggör en optimal exponeringstid.

Produkten är ett alkalisk intensivt rengöringsmedel och tar således enkelt bort vegetabiliska och mineraloljor och fett, protein, släpp-medel, sot och vax samt färska färgrester och pigmentfärger från vertikala ytor. Tack vare NSF-certifiering går det även att använda inom livsmedelssektorn.

Eftersom rengöringsmedlet rengör skonsamt kan det användas på ytor tillverkade av en mängd olika material som metall, trä, plast och keramik. OBS! Vid aluminium eller zink ska Ultra SV inte användas outspädda – men koncentrationer från 1:30 till 1:40 brukar vanligtvis funka. Det är alltid bäst att kontrollera materialkompatibiliteten i förväg på ett dolt område.

Tappkran till dunk:
BB.H00004: Tappkran

Fördelar och egenskaper:

  • Vattenhaltig, alkalisk universalrengörare med god vidhäftning på vertikala ytor.
  • Fosfatfri och lösningsmedel-reducerad
  • Blandbar med vatten upp till 1:40
  • Tar bort olja, fett, protein, rök, sot, slipmedel, pigmentfärger mm.
  • Tillämplig på metall, trä, plast, keramik och mycket mer
  • Bra rengöringsprestanda även vid rumstemperatur
  • NSF-certifierat
  • VOC-reducerad
  • Låg märkning, inga farliga ämnen
  • Ej brandfarlig

Ett miljövänligt och biologiskt nedbrytbart rengöringsmedel fri från fosfat och NTA (Nitrilotriättiksyra). Med VOC-halt på endast 5% är produkten VOC-reducerat.

 

FARA!
Kan orsaka hudirritation och allvarlig ögonirritation.
Använd skyddsutrustning i form av handskar ögon- och ansiktsskydd.
Vid hudkontakt: tvätta med mycket tvål och vatten. Om hudirritation uppstår, kontakta läkare.
Vid kontakt med ögonen: ta bort eventuella kontaktlinser om detta kan göras lätt och skölj med mycket vatten i flera minuter. Vid bestående ögonirritation kontakta läkare.
Förvaras oåtkomligt för barn.

Användning:
BioBlue Ultra SV är konstruerad för manuell användning. Den viskösa effekten som gör att den kan fästa vid vertikala ytor minskar emellertid med ökande utspädning. Viskositeten elimineras praktiskt taget under 30% koncentration. Annars kan koncentrationen justeras till föroreningen som ska rengöras och varieras mellan 1: 3 och ren applicering.

Om Produktserien BioBlue

Som ett miljöorienterat serviceföretag är miljökompatibiliteten på de produkter vi använder i vårt dagliga arbete lika viktig för oss som effektiviteten på produkten.

Det tog ett bra tag och många testprodukter för oss att hitta fram till de produkter som finns i BioBlue serien idag.

Vi tog fram produktserien BioBlue som ett komplement till vår service i ett försök för att förenkla vardagen ytterligare för våra kunder. Produkterna är inte bara prisvärda och effektiva, mängden pappersarbete minskar då produkterna är helt ofarliga för hälsa och miljö och därför märkningsfria enligt CLP-förordningen. Som pricken över i:et kan man även med ganska få av dessa miljöprodukter byta ut uppemot 90% av de traditionella produkter som finns på hyllan hos de flesta företag idag.

De produkter som finns i BioBlue serien idag är en kombination av produkter som vi antingen själv använder i vårt dagliga arbete eller produkter som vi har tagit fram på förfrågan åt våra kunder. Det började med olika rengöringsprodukter men nu har även svetsspray och skärvätska tillkommit i produktserien.

Vi är många som vill vara med och ta ansvar för vår natur och miljö inte minst för våra barn och kommande generationer. Konsumenter och företag blir mer och mer miljömedvetna och kravet på ett miljötänkande hos industrin är högt.

Optimal prestanda, skydd för medarbetaren och minskad miljöpåverkan – det är helt enkelt vad BioBlue produktserien står för.

Beställningsförfrågan
Välkommen att skicka din beställningsförfrågan på våra BioBlue Produkter. Fyll i formuläret nedan, kryssa i vilka produkter du är intresserad av samt beskriv i fritext antal och storlek på produkter som du önskar att beställa.
Beskriv i fritext din beställningsförfrågan. (Storlek och antal för respektive produkt)
(Har du frågor eller funderingar om vår personuppgiftspolicy? – Vänligen kontakta oss för mer information. )