BioBlue Skärvätska

Produktinformation

Art.nr:20 liter (BB.C02008)
Produktbeskrivning
BioBlue Skärvätska
Egenskaper
BioBlue Skärvätska
Användning
BioBlue Skärvätska
Om produkten BioBlue

Beskrivning av produkten:
Mineralolja baserad Skärvätska.
För allmän till tung bearbetning av järn, stål, icke-järnhaltiga metaller, aluminium och legeringar.

BioBlue Skärvätska är en vattenblandbar märkningsfri skärvätska med hög kyleffekt, utmärkt smörjprestanda, bra korrosionsskydd och ett brett spektrum av applikationer (kan också användas i CNC-centra). Det är lågskummande – även i mjukt vatten.

Material från aluminium och aluminiumlegeringar till stål och stållegeringar till grått gjutjärn i metallbearbetningsindustrin är inga problem för produkten. Dess utmärkta smörjeffekt hjälper till att påskynda arbetsprocesserna och dess enastående ytkompatibilitet gör det universellt tillämpligt. Risken för haveri och risken för överhettning eller friktionssvetsning på verktygen reduceras kraftigt.

BioBlue Skärvätska ger inte bara ett utmärkt bearbetat arbetsstycke, även verktygens livslängd förlängs och arbetstider och kostnader kommer att reduceras.

Tappkran till dunk:
BB.H00004: Tappkran

Fördelar och egenskaper:

  • God hudkompatibilitet – dermatologiska rapporter finns tillgängliga.
  • Bor (B)- och amin-fritt,
  • Utmärkt kompatibilitet och ytkvalitet på aluminium.
  • Fri från nitrit-, klor- och zinkföreningar
  • Innehåller inga klorerade paraffiner
  • Vattenblandbar
  • Hög kylningseffekt
  • Bra korrosionsskydd
  • Idealisk för tung bearbetning på järn, stål, icke järnhaltiga metaller, aluminium och legeringar.

Användningsområde:
BioBlue skärvätska kan till exempel användas vid bearbetning, skärning, sågning, borrning, slipning, svarvning, fräsning och gängning, även vid höga skärhastigheter. Icke-järnhaltiga metaller, aluminium och material som är svåra att bearbeta, såsom rostfritt stål, grått gjutjärn, sfäroidalt grafitjärn och formbart järn, kan bearbetas med denna kylskärvätska.

Rekommendation för användning:
Slipfunktioner 5-15%.
Skärande operationer 1-3%.
Uppbevaring: Får inte exponeras för temperaturer under 5 °C eller över 40 °C


Varning:
Kan orsaka allvarlig ögonirritation. Använd skyddsutrustning i form av handskar ögon- och ansiktsskydd. Vid kontakt med ögonen: ta bort eventuella kontaktlinser, om detta kan göras lätt och skölj med mycket vatten i flera minuter och kontakta läkare direkt.

Om Produktserien BioBlue

Som ett miljöorienterat serviceföretag är miljökompatibiliteten på de produkter vi använder i vårt dagliga arbete lika viktig för oss som effektiviteten på produkten.

Det tog ett bra tag och många testprodukter för oss att hitta fram till de produkter som finns i BioBlue serien idag.

Vi tog fram produktserien BioBlue som ett komplement till vår service i ett försök för att förenkla vardagen ytterligare för våra kunder. Produkterna är inte bara prisvärda och effektiva, mängden pappersarbete minskar då produkterna är helt ofarliga för hälsa och miljö och därför märkningsfria enligt CLP-förordningen. Som pricken över i:et kan man även med ganska få av dessa miljöprodukter byta ut uppemot 90% av de traditionella produkter som finns på hyllan hos de flesta företag idag.

De produkter som finns i BioBlue serien idag är en kombination av produkter som vi antingen själv använder i vårt dagliga arbete eller produkter som vi har tagit fram på förfrågan åt våra kunder. Det började med olika rengöringsprodukter men nu har även svetsspray och skärvätska tillkommit i produktserien.

Vi är många som vill vara med och ta ansvar för vår natur och miljö inte minst för våra barn och kommande generationer. Konsumenter och företag blir mer och mer miljömedvetna och kravet på ett miljötänkande hos industrin är högt.

Optimal prestanda, skydd för medarbetaren och minskad miljöpåverkan – det är helt enkelt vad BioBlue produktserien står för.

Beställningsförfrågan
Välkommen att skicka din beställningsförfrågan på våra BioBlue Produkter. Fyll i formuläret nedan, kryssa i vilka produkter du är intresserad av samt beskriv i fritext antal och storlek på produkter som du önskar att beställa.
Beskriv i fritext din beställningsförfrågan. (Storlek och antal för respektive produkt)
(Har du frågor eller funderingar om vår personuppgiftspolicy? – Vänligen kontakta oss för mer information. )