Produktinformation

Art.nr:500 ml (BB.A50065)
Art.nr:200 liter (BB.A20065)
Produktbeskrivning
BioBlue 200
Egenskaper
BioBlue 200
Användning
BioBlue 200
Om produkten BioBlue

Beskrivning av produkten:
BioBlue 200 är baserat på förnybara resurser och är en extremt effektiv produkt med en hög upplösningseffekt. Ett effektivt alternativ till VOC-innehållande lösningsmedel.

Produkten avlägsnar effektivt envisa fetter, antikorrosionsvaxer, limrester, bitumen, tectyl, silikon, tätningsmedel, gummi och mycket mer från kullager, skruvar och cylindrar. Inbrända oljeskikt i växlar och motorer lossas och tas bort på ett säkert sätt.

På grund av BioBlue200:s egenskaper avdunstar det långsammare än traditionella lösningsmedel. Detta resulterar i en längre exponeringstid, vilket samtidigt innebär hög effektivitet och kostnadseffektivitet.

Med BioBlue 200: s höga flampunkt (> 100° C) ökar säkerheten vid användning av produkten. VOC-minskningen ger mycket låg förångning vid användning och därmed utsätts den anställda för färre ångor och den omgivande miljön påverkas mindre.

Tappkran till dunk:
BB.H00004: Tappkran

Fördelar och egenskaper:

  • Avlägsnar extrem smuts
  • Hög flampunkt (> 100° C)
  • Säker användning
  • NSF-certifierad
  • VOC-reducerat
  • Ingen märkning krävs enligt CLP-förordningen Inte brandfarlig
  • Utmärkt rengöringseffekt även i kylan
  • Avlägsnar mycket kraftiga föroreningar, som olja och fett, bitumen, smörjmedel, korrosionsskyddsvax, harts, gummirester och gummimärken samt färg

Användning:
BioBlue 200 är redo att användas för manuell användning. Spraya helt enkelt tunt och torka av efter en kort exponeringstid med en absorberande trasa.
Eller använd i doppningsprocessen där envisa fetter, korrosionsvax, limrester, bitumen, tectyl, silikon, tätningsmedel, gummi och mycket mer måste tas bort från metallytor. (även lämplig för cirkulation).

Optimal prestanda, samtidigt som anställda skyddas och miljöpåverkan minskas.
Kompatibel med aluminium, icke-järnhaltiga metaller, rostfritt stål, Plattor, stål och galvaniserade ytor. Kompatibilitettest rekommenderas på gummi, plast och målade ytor.

Om Produktserien BioBlue

Som ett miljöorienterat serviceföretag är miljökompatibiliteten på de produkter vi använder i vårt dagliga arbete lika viktig för oss som effektiviteten på produkten.

Det tog ett bra tag och många testprodukter för oss att hitta fram till de produkter som finns i BioBlue serien idag.

Vi tog fram produktserien BioBlue som ett komplement till vår service i ett försök för att förenkla vardagen ytterligare för våra kunder. Produkterna är inte bara prisvärda och effektiva, mängden pappersarbete minskar då produkterna är helt ofarliga för hälsa och miljö och därför märkningsfria enligt CLP-förordningen. Som pricken över i:et kan man även med ganska få av dessa miljöprodukter byta ut uppemot 90% av de traditionella produkter som finns på hyllan hos de flesta företag idag.

De produkter som finns i BioBlue serien idag är en kombination av produkter som vi antingen själv använder i vårt dagliga arbete eller produkter som vi har tagit fram på förfrågan åt våra kunder. Det började med olika rengöringsprodukter men nu har även svetsspray och skärvätska tillkommit i produktserien.

Vi är många som vill vara med och ta ansvar för vår natur och miljö inte minst för våra barn och kommande generationer. Konsumenter och företag blir mer och mer miljömedvetna och kravet på ett miljötänkande hos industrin är högt.

Optimal prestanda, skydd för medarbetaren och minskad miljöpåverkan – det är helt enkelt vad BioBlue produktserien står för.

Beställningsförfrågan
Välkommen att skicka din beställningsförfrågan på våra BioBlue Produkter. Fyll i formuläret nedan, kryssa i vilka produkter du är intresserad av samt beskriv i fritext antal och storlek på produkter som du önskar att beställa.
Beskriv i fritext din beställningsförfrågan. (Storlek och antal för respektive produkt)
(Har du frågor eller funderingar om vår personuppgiftspolicy? – Vänligen kontakta oss för mer information. )